Korte cursus Werken met concepten

Korte cursus Werken met concepten


Tijd:

Woensdag, 19.30 -21.30 uur


Datum: 10, 17, 24 en 31 mei en 7 juni 2017


Aantal lessen: 5


Prijs: € 75,-

Docent:

Neel van Eupen


Neel van Eupen

Inschrijven

Je kunt zeggen dat een concept het uitgangspunt is voor je uiteindelijke werk. Het is een essentieel onderdeel van je werkproces, een houvast voor de verwerking van je ideeënstroom, het bepaalt mede je onderwerp.


Als visueel beeld kun je een concept zien als een kapstok waar je van alles aan kunt hangen. Dat kan een luxe eikenhouten complex uitgesneden en met paarlemoer ingelegd exemplaar zijn, maar ook een spijkertje in de muur. Het is maar net hoe ver je zelf wilt gaan.


Deze cursus richt zich op iedereen die verder wil komen in zijn/haar werk in het creatieve vlak. Dit kunnen beeldende werken zijn (beeldhouwen, schilderen, tekenen e.d.), maar ook mensen die schrijven.Door middel van deze korte cursus krijgen de cursisten een eerste inzicht in het werken volgens thema, onderwerp en concept. Het geeft een inleiding in het benoemen van thema’s, het vaststellen van onderwerpen en het omschrijven van concepten en het werken daarmee.


Deze korte cursus is zeker niet alleen theoretisch, de cursist leert werken met woorddiagrammen en moodboard om zo een aanzet te geven de persoonlijke thema’s en concepten te ontwikkelen.