Hét instituut in Geldrop Mierlo en omstreken voor

kunsteducatie en artistieke ontwikkeling.

Ruimtelijke vormgeving

Ruimtelijke vormgeving is een breed gebied binnen de beeldende kunsten. In principe is elk tastbaar materiaal een medium om je gedachten en ideeën in uit te voeren.


Het meest bekend zijn beeldhouwen in steen of hout en het boetseren.

Maar ook restmateriaal, bouwmateriaal en andere niet voor de hand liggende materialen worden gekozen om tot drie dimensionale collages of werkstukken te komen.


Maak een eigen beeld in een materiaal naar keuze: hout, klei, steen, gips, was, tempex etc. Laat je inspireren door je medecursisten, maar voel je niet geremd om je eigen ding te doen.


In een ontspannen sfeer en heerlijk lichte ruimte kun je werken en langzaam je beeld tot zijn uiteindelijke vorm laten groeien. De technieken die je gebruikt, bepaal je zelf, maar de docent kan je waar nodig begeleiden. Kortom: een cursus met alle vrijheid om je creativiteit de ruimte te geven en een prachtig beeld te laten ontstaan.


Ook het giet klaar maken van een beeld in brons behoort tot de mogelijkheden. Het patineren en ciseleren gebeurt binnen de cursus, het gieten in een bronsgieterij.