Hét instituut in Geldrop Mierlo en omstreken voor

kunsteducatie en artistieke ontwikkeling.

Werk van cursisten:

EDELSMEDEN

Lilian Driessens

Als kind vond ik het heerlijk om te knutselen en was ik veel in de weer met klei, naald en draad, hout en metaal. Mijn vader leerde me al vroeg hoe ik moest solderen, waardoor ik op de basisschool al ringetjes verkocht.

Ik laat me graag inspireren door vormen uit de natuur. Dat kan grillig zijn of juist strak. Ik vind het spannend als vormen niet symmetrisch zijn maar een eigen gezicht hebben. De vorm en het uiterlijk van het materiaal moet je iets vertellen en aanspreken. Ik probeer sieraden te maken die niet al zijn bedacht of dan toch ook door mij zijn bedacht. Ik maak geen sieraden in serieproductie. Elk stuk is uniek en vaak ontworpen op de persoon voor wie het is bestemd.

Ik ben in het bezit van het diploma vakbekwaam goudsmid van de federatie Goud en Zilver nadat ik de opleiding professioneel goudsmeden heb gevolgd in Schoonhoven. Ik ben deze opleiding gaan volgen nadat ik al jaren als cursist bij de Wiele aan het edelsmeden was. Ik ben nu nog steeds cursist. Voor de inspiratie en natuurlijk de gezelligheid.

Kijk ook eens op mijn site 
www.liliandriessens.nl

Vriendelijke groet, Lilian.(Klik op foto voor vergroting of diashow)