Hét instituut in Geldrop Mierlo en omstreken voor

kunsteducatie en artistieke ontwikkeling.

Liesbeth Dirkse

Werk van cursisten:

TEKENEN EN SCHILDEREN

Al diverse jaren neem ik deel aan de cursus experimenteel schilderen van Pieter Reef.

Interessante opdrachten, gezellig lokaal, goede sfeer dankzij Pieter en de medecursisten. We vormen met elkaar een fijn clubje. Het is interessant om te zien hoe ieder zijn eigen stijl of 'handschrift' heeft.


De opdrachten

De opdrachten bij Pieter zijn divers. De ene keer laten ze veel vrijheid voor eigen interpretatie (zoals een collage en een foto ondersteboven schilderen), soms is de opdracht omkaderd (zoals een gedeelte uit 'Guernica' van Picasso naschilderen). Nu en dan is het startpunt een bestaand schilderij van eigen keuze: bijv. (een detail van) een bekend schilderij in een andere kleur naschilderen of iets toevoegen. Zonder meer een bestaand schilderij naschilderen heeft niet mijn interesse.

Al mijn getoonde werk is uit de periode van de cursussen bij De Wiele. Het landschap met de witte figuren voorop is een voorbeeld van een collageschildering, de oude Indonesische vrouw met groenten is ondersteboven geschilderd.


Mijn achtergrond

Voorheen heb ik langere tijd elders portrettekenen/schilderen gevolgd en een paar jaar naaktmodel, beide naar levend model. Zo komt het dat ik opdrachten van Pieter vaker dan anderen vertaal naar een portret, of dat ik aan het eind van de les snel een portret 'klieder' om mijn restant verf op te maken.